Olympisk landevejscykling: Australien, Belgien vinder guld hver

De Olympiske Lege i Paris er gået ind i cykelkonkurrencen. I denne individuelle landevejscykling vandt den belgiske atlet Efene Poel og den australske atlet Grace Brown henholdsvis mændenes og kvindernes mesterskaber. De to delegationer vandt deres første guldmedaljer ved disse olympiske lege.

I denne olympiske landevejscykling individuelle tidskørsel brugte både herre- og dameholdene en 32,4 kilometer lang bane. Løbets sidste mål er placeret på Seinen og er også en berømt attraktion: Alexander III-broen. Alle deltagere kommer også forbi berømte vartegn i Paris som Place de la Bastille under konkurrencen. Selvfølgelig er ryttere i konkurrencebegivenheder, hvor hvert sekund tæller, ofte mere opmærksomme på ridestrategier for at vinde den endelige medalje og leve op til deres land.

Det er værd at nævne, at i kvindernes individuelle tidskørsel stod Brown på det øverste podie med tiden 39 minutter, 38 sekunder og 24 sekunder. Så kom Anna Henderson, som for første gang stillede op til OL i en britisk Cykeltøj billigt, med tiden 41 minutter, 09 sekunder og 83 sekunder. Verdensmesteren Dygert fra USA stødte på regn under løbet og var ikke forberedt på det, så han styrtede ved et uheld. Til sidst rejste han sig op og sluttede løbet og vandt tredjepladsen.

Mesteren i herregruppen, Everepour, er også verdensmester i 2023, og den berømte spiller Filippo Ganna, iført en italiensk tilbud cykeltøj, krydsede målstregen på andenpladsen og vandt andenpladsen. Tredjepladsen blev vundet af Van Aert, en belgisk rytter og sølvvinder i Øst-OL for mænds landevejscykling.

Tour de France sluttede netop for ikke så længe siden, og mange ryttere deltog, så i de følgende cykelstævner vil der dukke flere kendte ansigter op, hvilket kan siges at være spændende!